Hässleholms kommun

Om webbplatsen

Hässleholms kommuns webbplats Hassleholm.se är en viktig kanal för kommunens information och service. Den underlättar kommunikationen mellan kommunens medborgare, tjänstemän och förtroendevalda och skapar förutsättningar för kvalitet och effektivitet i vår kommunala verksamhet.

En webbplats för alla

Vi vill att vår webbplats ska göra vardagen enklare för dig som besökare. Du ska hitta informationen du söker och kunna utföra dina ärenden på tider som passar dig. Det ska vara lätt att kontakta oss på kommunen. Vi anstränger oss hela tiden för att göra vår service smartare och mer tillgänglig här på hassleholm.se.

Hitta på webbplatsen

Det finns flera olika sätt att hitta det du letar efter på hassleholm.se.

Navigera via ämnesområde

På startsidan hittar du ämnesområde för kommunens verksamheter. Klicka på dem för att navigera vidare. När du kommer till en sida med innehåll så hittar du länkarna för att navigera vidare under innehållet.

Navigera via menyn

Du hittar menyn uppe till höger på våra sidor. Genom att fälla ut den kan du få en översikt över sidorna och navigera snabbare.

Smarta länkar

På startsidan och på ämnesingångarna finns det en "Hitta direkt" meny. De länkarna skapas med hjälp av AI och rekomenderas just för dig vid ditt besök på sidan.

Sök

Klicka på sök uppe till höger för att fälla ner sökrutan. Det kommer förslag redan när du har skrivit några bokstäver.

Tillgänglighetsanpassning

Vid en dator kan du lätt anpassa teckenstorlek på sidorna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att

  • håll ner ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus,
  • använd ctrl-tangenten tillsammans med + eller -,
  • på en Mac använder du cmd-tangenten tillsammans med + eller -.

Vi försöker anpassa så att du som använder talsyntes ska få en fungerande webbplats. Detta arbete pågår ständigt. Alla bilder och länkar har tydliga ALT-texter, alternativtexter.

För tillfället har vi inte möjlighet att erbjuda översättningar av hassleholm.se till teckenspråk, men om du behöver få information på teckenspråk är du välkommen att kontakta oss. Du kan också beställa tolk via Region Skåne.

Beställ tolk via 1177 Länk till annan webbplats.

Lyssnafunktionen ReadSpeaker

Vi använder text-till-tal-tjänsten ReadSpeaker. Tjänsten läser upp texten på sidorna. Med uppläst text blir det lättare att förstå innehållet och webbplatsen blir mer tillgänglig.

Dela information

Med hjälp av delningslänkarna längst ner på sidan kan du enkelt dela med dig om information, nyheter och tjänster från hassleholm.se på sociala medier.

Om du vill länka till hassleholm.se ber vi dig att öppna webbplatsen i eget fönster. På så sätt undviker vi tveksamheter om vem som är ansvarig för informationen.

Teknisk information

Vi publicerar hassleholm.se i webbplattformen Sitevision.

Hassleholm.se ser du allra bäst i en modern webbläsare som har stöd för moderna standarder. Äldre webbläsare visar samma innehåll på sidan, men designen kan visas annorlunda.

Tyck till om webbplatsen

Har du synpunkter eller förslag på hur vi förbättrar webbplatsen eller sidan du läser? Vi vill gärna höra vad du tycker. Välkommen att kontakta oss.

Bilder på webbplatsen

På hassleholm.se använder vi bilder som medarbetare i kommunen har tagit. Vi använder också friköpta bilder från fotografer.

Här listar vi på vilka sidor vi har friköpta bilder som från följande fotografer: Exakta Creative, Daniel Larsson, Ingmar Kristiansson, Johan Funke, Jonatan Mpnsson och Sven Persson.

En och samma bild finns som omslagsbild på många sidor. Vi har listat samtliga omslagsbilder som är friköpta.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: