Hässleholm kultur hus

Hässleholm Kulturhus

MENY
JavaException: java.io.FileNotFoundException: CACHE_ARENAS_AND_MULTIATTR.txt (No such file or directory) TypeError: Cannot call method "get" of undefined

Europeisk filmfestival

Europeisk filmfestival
Temat för årets Europaforum är ”Vägval för Europa - en ny spelplan för EU”. De fyra fullspäckade dagarna kommer innehålla diskussioner, debatter och föreläsningar om de viktiga frågor och val som kommer att påverka vilket EU vi kommer ha i framtiden.
Liksom förgående år kommer Europa Direkt att, i samband med Europaforum, arrangera en filmfestival på biografen i Hässleholm där det erbjuds gratisvisningar av de tre finalisterna till 2017 års europeiska filmpris, Luxpriset.

Filmerna som kommer att visas är Sameblod, Western och 120 slag i minuten (120 BPM).

Anmälan till Europaforum öppnar den 21 maj.

Program 2018:

27 augusti – 120 slag i minuten (120 BPM) (Frankrike) Politik och passion i 90-talets Paris. Trots att AIDS fortsätter att skörda tusentals offer är hjälpen återhållsam. Frustrationen växer bland aktivisterna i Act Up som tvingas ta till spektakulära metoder för att dra uppmärksamhet till frågan. Nathan är ny i gruppen och mötet med den militante Sean skakar hela hans värld i en film som garanterat kommer få ditt hjärta att bulta.

28 augusti och 29 augusti (lunchtid) -Western (Tyskland, Bulgarien, Österrike) En grupp tyska arbetare ger sig av till en byggarbetsplats i gränsregionen mellan Bulgarien och Grekland. Detta främmande land med sitt hisnande landskap väcker männens äventyrslysta, men de konfronteras också snabbt med sina egna fördomar och misstro grundade i språkbarriärer och kulturella skillnader. Det är upplagt för uppgörelse när männen börjar tävla om erkännande och gillande från de lokala byborna.

29 augusti (lunchtid) – Sameblod (Sverige, Danmark, Norge) Vinnare av Lux-priset 2017! Sameblod är en stark film om Elle-Marja som går i nomadskola och bestämmer sig för att bryta med sitt samiska arv och bli svensk. Det är också berättelsen om Sveriges skamliga koloniala historia, om hemhörighet och utanförskap, hjälteskap och uppror, skam och skuld. En film som berör och upprör och manar till viktiga samtal om individuell och nationell historieskrivning.

Prisinformation

Filmfestivalen är kostnadsfri och kräver ingen anmälan. Anmälan öppnar den 21 maj och stänger den 6 augusti.

Kontaktinformation

E-post:  office@hassleholm.se

Arrangör:  Europaforum Hässleholm

Speciella behov

  • $specialNeed

Tyvärr är det problem med evenemangsvisningen. Fram tills probelmen är lösta hänvisar vi till turistbyråns evenemangvisning. Här kan du se Kulturhusets evenemanglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakt

Hässleholm Kulturhus

Besöksadress: Vattugatan 18/Järnvägsgatan 23


Skicka brev:

Hässleholms kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

281 80 Hässleholm


Telefonnummer: 0451-26 66 70

Din åsikt

Sociala medier

Facebook
Twitter
Instagram
Hässleholms Kommun